Houten terrasplanken in tuin leggen

Wil je vlonder planken gaan leggen in je eigen tuin? Zou je goedkope tot luxe vlonderplanken willen kopen voor je terras? Je kunt vaak kiezen tussen hardhout of naaldhout. Hardhout heeft een levensduur van 20-25 jaar en naaldhout gaat ongeveer 10-15 jaar mee, indien het geïmpregneerd is.

De meest verkochte vlonder planken zijn vaak loopdekdelen van hardhout, met fijne ribbels, groeven of effen glad geschaafd. Hardhout komt namelijk uit de tropen en dan moet je aan landen zoals Brazilië, Maleisië en Indonesië. De levensduur van de houten vlonderplanken is zeer lang en onderhoud is bijna niet nodig.

Waarom een goede kwaliteit?

Hardhouten vlonderplanken wil je van hoge kwaliteit omdat dit soort planken weinig tot geen kwasten en noesten hebben en ze zijn niet gevoelig voor insectenaantasting, schimmels of aanrakingen met zuren of chemicaliën. Je kan ze perfect gebruiken voor een vlonderterras of een plankenschutting. Als je aan de slag gaat met hardhouten vlonderplanken, dan ben je verzekerd van een duurzaam en mooi warm resultaat.

Ook al zijn hardhouten vlonderplanken duurzaam, ze hebben – net als elke houtsoort – onderhoud nodig. Het is minimaal te noemen, maar het blijft van belang. Geen onderhoud doen is één van de meest gemaakte fouten bij het behouden van houten schuttingen of terrassen. Dat is jammer. Als je wil weten wat de snelste oplossing is voor jouw hardhouten vlonderplanken, dan geven we graag gratis advies.

https://www.hardhoutdiscount.nl/terrasplanken